HTML

2007.08.22. 11:53 boblbee

Mit jelent a SZUPERTÁSKA?

A termékek többsége megvásárolható!
Csatlakozz Te is a Boblbee-hívők táborához!



A szupertáska fogalma a Boblbee-táskák nyomán jelent meg. A fogalom létrejöttének oka, hogy szükséges volt külön megkülönböztető kifejezéssel azonosítani ezeket a másfajta táskákat.

Ahogy az egyik szlogen - "nem batyu" - is mutatja: ha a Boblbee-táska táska, akkor a hagyományos táskák nem táskák, hanem inkább batyunak nevezhetők, viszont egyszerűbb az új termékkategóriát saját névvel ellátni, mint a régiét megváltoztatni.

Milyen a normál táska?

A hagyományos táskák fő eleme a varrott vagy ritkábban ragasztott szövet. A fejlettebb táskák szövetébe szivacs-elemeket is varrnak, ezáltal kísérlik meg anatómiailag kifinomultabbá, ergonómikusabbá tenni a termékeket. A normál táskák valójában a középkori összefogott rongy, a "batyu" kifinomult változata.



A normál táskákra tehát jellemző, hogy
- kevésbé tartós anyagból vannak, és így rövidéletű konstrukciók
- a technológia nem alkalmas arra, hogy anatómiailag kifogástalan, ergonómikus konstrukciót lehessen létrehozni
- ortopédiailag fejletlenek, mert a súlyukat a vállak, így a gerincoszlop tartja, ami túlzott mértékű súly cipelése esetén a görnyedő testtartáshoz vezet, valamint isiászt, gerincferdülés, gerincsérvet, vagy végső stádiumban meszesedést okoz.


Milyen a szupertáska?


A szupertáska technológiailag különbözik a normál táskáktól. A konstrukció alapja nem a szövet, hanem a műanyag, annak szivacsos és kemény formájában. Ez nem maga a lényegi különbség, hanem lényegi különbséget jelentő tényleges megoldások alapja.

A szupertáskának két fő eleme van:
- háti rész, ún. hám
- keményhéj

 

Azáltal, hogy a háthoz illeszkedő ún. hám nem szivacselemekből áll, melyeket szövetbe varrtak, hanem teljes egészében egy gondosan tervezett szivacspanel, melyet szövetbe burkoltak, lehetőség nyílik pontosabb, anatómiailag fejlett, tehát a gerincoszlophoz illeszkedő háti izomkötegek szempontjából hatékony, ergonómikus hám kivitelezésére. Az eredmény: kényelmes viselés, csökkent fáradás.

 

Mindez azonban nem lenne elég ahhoz, hogy szupertáskáról beszélhessünk, a súly ugyanis még mindig a vállra, így a gerincoszlopra nehezedik, ami a mai iskolatáskák esetében Dr. Farkas Tamás ortopéd szakorvos véleménye alapján nagy részben felelős a gyermekek görbült testtartása, valamint fiatalkori gerincproblémák, pl. isiász, gerincferdülés stb. létrejöttéért.



Ezért a szupertáska további kulcseleme a keményhéj.

A keményhéj deformáció nélkül képes továbbítani a súlyerőt.

 

A szupertáskákra jellemző ortopédiai áttörés abban rejlik, hogy a keményhéj átviszi a súlyt a szupertáska aljára kapcsolható derékövre, miáltal az nem a vállra és a gerincre, hanem a medencére nehezedik. A bekapcsolt és szorosra húzott deréköv nélkül a keményhéj csak a táska tartalmát és a gerincet-hátat védi az ütésektől, de ortopédiailag nem nyújt védelmet, mert deréköv nélkül a súlyt még mindig a váll tartja.



A szupertáska tehát több mint táska. Egy szerkezet, amelyet úgy terveztek, hogy az egyébként a vállra nehezedő súlyt átvigye a derékra, tehát közvetlenül a combokra. A hátitáska fogalma itt összemosódik az övtáskával, mivel a szupertáska egy olyan övtáska, amely felnyúlik a hátunkra, de a súly nem a hátunkra nehezedik, hanem a derekunkra, mint egy övtáska esetén. Mindez persze nézőpont kérdése.


Amit még elvárhatunk egy szupertáskától

A szupertáskától a fentieken túl ugyanazt várhatjuk el, mint általában a táskáktól. Ha valamit belehelyezünk, azt biztonságban megőrizze, megóvja csapadéktól, ütődéstől. Ilyen tulajdonságokról a normál táskák esetén ritkán és korlátozottan beszélhetünk, nem ajánlatos pl. laptopot helyezni egy hagyományos táskába, arra külön laptoptáskát szoktunk használni, de az sem védi meg a laptopot tökéletesen az ütődésektől, pl. tömegközlekedési eszközökön.

A szupertáskától tehát elvárható, hogy ütésbiztos legyen és hogy ne ázzon be. Ezen túlmenően azonban a normál táskák elvárásait is magasan teljesíti.

Nézd meg ezt a televíziós tesztet, melyen a Boblbee-szupertáska ötössel vizsgázott, míg a többi táska csak négyessel!



A Boblbee szupertáskáiról elmondható mindez. Ilyen meghatározásban a világon kizárólag a Boblbee gyárt szupertáskát, de létezik még egy másik gyártó is, azonban termékeit csak az ergonómiai és ortopédiai szempontokat figyelmen kívül hagyva nevezhetjük szupertáskának.

Amit tehát elvárhatunk egy szupertáskától:
- gerincvédelem (motoros, télisportolásos, lovaglásos eséseknél)
- ütésvédelem (tompítja az ütést, akár baseball-ütővel megütve sem érez fájdalmat a videlője)
- laptopvédelem
- esővédelem
- tartósság, akár 10 éves használati idő

Ha pedig nem tetszik az egyszínű külső, lefesthetjük, felmatricázhatjuk, hiszen a héja: műanyag (UV-ellenálló). Számos okos kiegészítő kapható, melyek segítségével speciális használatra is felkészíthetjük a szupertáskát, pl. síléc csatolása, űrtartalom növelése.


A szupertáska helyes használata



A szupertáska ortopédiai előnyeit csak helyes beállítás esetén élvezhetjük.
A súly átviteléhez:
1. Húzzuk szorosra a derékövet, behúzott hassal. Szükség esetén párnázzuk ki, vagy használjunk Párnázott Deréköv kiegészítőt.
2. Csatoljuk be a mellkaspántot, húzzuk szorosra.
3. Lazítsuk meg a vállpántokat annyira, hogy a hátrahúzó erő elsősorban a mellkaspántra kerüljön.

Helyes beállítás esetén nem kerül súly a vállpántokra. A táska akár súlyosan megpakolt, de a vállpántok lötyögnek!

Rendelj közvetlenül a márkaképviselettől a 06 30 332 5211-es számon!


www.szupertaska.hu

Szólj hozzá!

Címkék: sport táska ergonómia túra kirándulás anatómia iskolatáska ortopédia szupertáska ütésvédelem laptopvédelem sportolás sportfelszerelés ergonómikus


A bejegyzés trackback címe:

https://boblbee.blog.hu/api/trackback/id/tr71145939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása