HTML

2007.08.30. 12:03 boblbee

A Boblbee-táskák és a télisportok

A termékek többsége megvásárolható!
Csatlakozz Te is a Boblbee-hívők táborához!

Síelés, snowboardozás:

A télisportok kedvelői a síidény tetőpontján előveszik nagyméretű vászontáskáikat, a síléceket vagy a hódeszkát. A vászontáskát telepakolják a cuccokkal, a sífelszerelést valamiképpen vagy ráerősítik, vagy viszik kézben, esetleg egy külön táskába rejtve. Vagy, ha nem fér el minden a hátitáskában (különböztessük meg: a batyuban), használ gurulótáskát, ami egy zseniális találmány, mivel csak húzni kell.

Felmerülnek azonban kérdések:
1. Mi történik a gerincünkkel egy olyan, telepakolt hátitáska (batyu) viselésekor, amely minden súlyt a gerincoszlopon hagy?
2. Mi védi a hátunkat, a gerincünket lesiklás, száguldás közben?

1. Nos, mint azt már korábbi cikkemben ecseteltem, a gerincoszlopra nehezedő súly csigolyatorlódást eredményezhet, ami isiászhoz, gerincferdüléshez, gerincsérvhez, majd meszesedéshez vezet.
2. Lesiklás közben pedig semmi nem védi a hátunkat egy esésnél, akár az erőhatásoktól, akár egy a hó alatt vagy fölött lévő sziklától, melynek nagy sebességgel a hátunkkal előre vagy lefelé nekicsúszunk.


Nem így akkor, ha Boblbee-alapú a felszerelésünk!



A képek bármelyikére kattinthatsz a teljes méretben történő megjelenítésért, de olykor egy másik kép jelenik meg.



Hogyan fest egy Boblbee-őrült felszerelése, mikor síútra indul?



Így:
Koreai barátaink kiváló 3D-s megjelenítést programoztak le.

Íme!

Az oldal új ablakban nyílik meg. Messziről jön, légy türelmes amíg betöltődik, azután körbejárhatod a télisport-képes kivitelű táskát, így jobban képet alkothatsz róla! JAVA kell hozzá.

A körbeforgó, enyhén felszerelt Megalopolis Diablo Red alaptáskán a következő tartozékokat láthatjuk:
- Oldalzseb
- Derékkazetta
- Párnázott deréköv
- Szállítóhíd
- Szellőztetőhíd
Ha télisportokban gondolkodunk, akkor a szellőztetőhídra értelemszerűen nincs szükség, az Oldalzseb és a Derékkazetta pedig az űrtartalmat növeli 16 literrel.

A Szállítóhíd való csupán a sílécek felcsatolására. Ezekről bővebben a következő bekezdésekben olvashatsz.


Milyen termékekből áll össze ez a felszerelés?



A Boblbee-őrült a következő Boblbee-termékeket kombinálja össze:

1. A hátán Boblbee Megalopolis szupertáska biztosítja a gerince és a sérülékeny tartalom, pl. fényképezőgép, esetleg laptop épségét.
2. A táskán lévő csatolópontokra erősítve egy pár Oldalzseb (Sidewinder) található, a táska derékívében pedig egy vízszintesen elhelyezett Derékkazetta (Lumbar Cassette), melyek a táskával együtt így összesen 47 liter űrtartalmat képviselnek.
A Derékkazetta oldalsó részei a lelógatott keze közelében vannak, ezért abba olyan cuccokat csoportosít, amelyekre az utazás során bármikor szüksége lehet, pl. rágcsáló, társasjáték, ital.
3. A Derékkazettát egy Szállítóhíd (Cargo Bridge) öleli át, mely kitűnő csatolási lehetőséget biztosít a síléceknek vagy a snowboard-nak. A Szállítóhíd már az előbbi képen is látható, csak jól ráilleszkedik az Derékkazettára.
4. Az iratok a táska vállpántjára erősített Iratzsebben (Travel Case) találhatók, melyeket így könnyedén elér, szem előtt (alatt) is vannak. A telefon a táskához járó esőálló (tefloncipzáras) telefonzsebben található a másik vállpánton.

Az Iratzseb vagy másnéven Utazózseb bankkártyák, iratok, toll, buszjegy stb. praktikus tárolására való. Kívül is található egy áttetsző zsebe.
 
5. A további cuccokat, pl. többnapi ruházat a guruló, de egyben akár hátra is vehető IATA-szabványú Double Decker-ben húzza maga után, melyből 40, 90 és 130 literes is kapható.
Az odaút és a visszaút során természetesen elegánsan is el lehet helyezni a síléceket, egy külön erre a célra tervezett speciális táskában, ez a legszélső hosszúkás táska. Kattints a képre a nagyobb méretért!
6. Mivel a táskához adott derékövnél profibbra is vágyhatunk, beszerezhetünk hozzá egy párnázott derékövet.
5. Persze nem bírta elviselni, hogy ne legyen még egy Palacktartója szintén a vállpántra csatlakoztatva, de lehet hogy télen ezt otthonhagyja.


Rendben, de mi a szupertáska szerepe lesiklás közben?



Táskát vegyek a hátamra, miközben lefelé száguldok?!  BRRRRrrr... Dobál, kiesek az egyensúlyból!
Nos, igen. Valóban ez a helyzet, ha batyuval a hátunkon siklunk le. A Boblbee-őrült  azonban lesiklás előtt kipakolja a Boblbee-táskát, lecsatolja az Oldalzsebet, a Derékkazettát és az Iratzsebet, és csak a fényképezőgépet hagyja benne jól kipárnázva,  majd a szupertáskát a hátára erősíti úgy, hogy a derékövet és a mellkaspántot szorosra húzza, a vállpántot viszont közepesen lazára húzza, csak annyira hogy kényelmes legyen, de még ne lötyögjön, ne is szorítson.

Ez olyan védelmet nyújt egy esés közben, hogy nincs az a hórejte sziklakiszögellés, amely ártani tudna a gerincednek. Lehet hogy a táskád elreped, hiszen bár erős, mégsem törhetetlen*, de a gerinced ép marad. A jól rögzített és megfelelő súlyeloszlású táska azonban nem dobál a hátadon és nem ingatja a derekadat. Tökéletesen uralod a száguldást!

*Persze a Boblbee-őrültek legőrültebbje Megalopolis Carbon Fibre táskát vesz, ami az acélnál tízszer erősebb szénszálas anyagból készül. Ez valószínűtlen, hogy értelmes behatásoktól károsodik, bár kiterjedt tesztelésről még nem tudunk. Erről későbbi cikkben...


Hol tudom beszerezni ezeket a cuccokat?



Az üzlet még nem nyílt meg, így közvetlenül a márkaképviselettől egyéni úton tudsz rendelni. A webcímet www.szupertaska.hu! Tanácsot, tájékoztatást is kérhetsz, hogy az adott felhasználásra milyen termékeket érdemes összekombinálni. Ha egyszerre rendelsz táskát és különböző tartozékokat, a tartozékokra kedvezményt is kaphatsz.

Hívd a 06 30 332 5211-es számot, vagy ha az alábbi online ügyfélszolgálati modulban online találsz, azonnal is kérdezhetsz, ingyenesen!


Szólj hozzá!

Címkék: biztonság sport snowboard síelés gerinc síléc télisport sportolás száguldás hódeszka lesiklás snowboardozás gerincvédelem hátvédelem gerincvédő hátvédő szánkózás szánkó sípálya síparadicsom


A bejegyzés trackback címe:

https://boblbee.blog.hu/api/trackback/id/tr32152828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása